6.6.2012

Älytaulun seikkailut

Saimme helmikuussa asentajat meille kokoamaan liikuteltavaa SmartBoardia. Eihän siinä ollut pysyä housuissaan: "Jee, vähänkö käytetään sitä siihen ja tähän ja tuohon" ja " Ai vitsi, miten makeeta, se tulee ihan tehokäyttöön, onhan se sentään LIIKUTELTAVA!" No asennus ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä...

Koska opetus oli tuolloin täydessä käynnissä ja kaikki tilat täyteen buukattu, ohjasin asentajat kokoamaan taulun ala-aulassa. Sieltä se piti viedä tavarahissillä 8. kerrokseen. Ensimmäinen puhelu tuli tässä vaiheessa. "Muuten hyvä, mutta taulu ei mahdu hissiin."

Ei muuta kuin takaisin pienempiin osiin ja hissillä ylös. Onhan 8. kerroksessa kuitenkin useampi tilava huone kokous- ja neuvottelukäytössä, joissa sitä voisi käyttää ja hyödyntää sen liikuteltavuutta. Taulu tuli koottua lopulliseen muotoonsa neuvotteluhuoneessa. Ja seuraava puhelu: " Ei muuten mahdu ovista purkamatta". Ei ole totta...

8. kerroksen neukkariin se nyt kuitenkin toistaiseksi jäi, olipahan edes tila, missä harjoitella sen käyttöä ja käyttää sitä edes vähän. Ja kyllä sitä käytettiinkin: lähes kaikki johtoportaan kokoukset sekä DigiPron kokoukset, sopimusneuvottelut ja SmartBoard-koulutukset pidettiin ko. neuvotteluhuoneessa. Ja tulihan sitä taulun käyttöä harjoiteltua eräänkin kerran itsekin :-)

Huhtikuussa päätettiin lopullisesti siirtää taulu uuteen, hienoon FloSpace-oppimistilaamme. Olihan tilan tarkoitus olla inspiroiva ja MUUNNELTAVA. Mikä siis parempi tarkoitukseen, kuin liikuteltava SmartBoard?

Fail! Kun teimme tilan suunnittelua Martelan kanssa, kävi ilmi, että taulu ei mahtuisi mitenkään tilaan, koska tuolloin koko tilan muunneltavuus kärsisi. Luokka on sen verran pieni ja kapea.

No löytyi liikuteltavalle SmartBoardille viimein se lopullinen paikkakin. Se päätyi Terveyden edistämisen luokkaan. Luokkaan ei olisi saatu asennettua SmartBoardia seinälle, ja luokka on myös niin pitkä, että siellä liikuteltava SmartBoard on paras vaihtoehto sekä käytettävyyden että oppimismukavuuden kannalta. Ja 8. kerroksen neuvotteluhuone sekä FloSpacekin saivat tiloihin nähden paremmat vaihtoehdot, niihin asennettiin kiinteät taulut.

 8. kerroksen neuvottelutila ennen

ja jälkeen


Terveyden edistämisen luokka ja liikuteltava SmartBoard
Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti