1.6.2012

Tiedonkulun ongelmia ja sähkökatko

Vanhalle Viertotielle Bioanalytiikan opetuksen luokkaan asennettiin yksi Aronetilta saaduista SmartBoardeista. Ei ollut ihan ongelmatonta sekään..

Viertotien luokka ennen
Kuten kuvasta näkyy, luokka oli suuren taulun asentamisen kannalta taas lähes katastrofi. Seinätilan leveys kyllä riitti tällä kertaa, korkeus sen sijaan taas ei sitten millään. SmartBoard vie kuitenkin projektoreineen yllättävän suuren tilan korkeussuunnassa. Ja liitutaulun yläpuolella sattui vielä olemaan hylly, jonka päällä kulki niin maan mahtavan paljon sähkökaapelia, sekä alapuolella kotelo, jonka sisällä meni vielä vähän lisää sähköjohtoa.

Ihan ensimmäiseksi tilattiin miehiä poistamaan kalusteita, kuten kuvassa näkyvä liitutaulu. Tässä vaiheessa hommat sujuivat vielä kivuttomasti. Sen jälkeen oli sähköasentajan vuoro. Tarvittava sähkötyö tarkastettiin yhdessä asentajan kanssa, ja asioista sovittiin, kuinka ja mitä pitää saada pois edestä. Sovittuna päivänä asentaja tuli suorittamaan työtänsä, ilmoittaen vielä useaan kertaan useille eri ihmisille, että sähköt tulevat katkeamaan, olettehan varautuneet asiaan? Kyllä, kyllä.

Vaan kuinkas sitten kävikään? Sähköt katkesivat myös viereisestä luokasta, jossa oli bioanalytiikan näytteitä jääkaapissa. Ja sähkökatkoksen takia pilalla joka ikinen näyte. Mutta onni onnettomuudessa, pilalle menneet näytteet eivät olleet sieltä kalleimmasta päästä, joten mistään suurista summista ei ollut kyse (vaikka olisi voinut olla..).Toivotaan parempaa onnea (ja tiedonkulkua) seuraavalla kerralla.

Sähköasennusten jälkeen paikalle saapuivat SmartBoardin asentajat, ja tämä asennus oli sentään jo ihan lasten leikkiä :-)

Viertotien luokka kaikkien kommellusten jälkeen

Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti