13.8.2013

Palautteen palkitseva voima!

Aivan loistava tapa aloittaa lukukausi on paneutua edellisen kauden opiskelijapalautteeseen. Kun kesä ja vapaus ovat pyyhkäisseet väsymyksen ja hoitanut stressaantuneen mielen, niin mikäs virkistävämpää kuin sukeltaa ajassa taaksepäin..

Edellisen kauden, kuten jo sitäkin edellisen, käytin opetuksessani runsaasti erilaisia menetelmiä ja välineitä. Olen kokeillut kahvilaa, videoluentoja, flipannut luokkahuonetta ja pyörittänyt prosessikävelyitä. Pieninä paloina testannut, että "mitenkäs tämä?". Ja hyvinhän se! Kokemukseni mukaan opiskelijat viihtyvät, kun saavat itse tehdä ja mitä enemmän saavat tehdä, sen paremmin viihtyvät. Tämän toteuttamisessa sekä älytaulut että FloSpace ovat antaneet runsaasti uusia mahdollisuuksia. Ja opiskelijapalaute on tosiaan ollut sen mukaista..


"Opetuksessa käytettiin monenlaisia opetusmenetelmiä, kuten virtuaalisia tehtäviä, tehtäviä ja työohjeita laboraatioille, luentoja, osallistavaa ryhmätyöskentelyjä sekä videotallenteita. Käytimme myös runsaasti smartboardia."

"Tietoa oli riittävän monessa muodossa: kuvia, videoita, luentoja ja ennen kaikkea paljon tekemistä."

"Smartboard oli erittäin hyvä oppimisen väline."


"Iso plussa FloSpacen hyödyntämisestä! Tuki oppimistani aivan älyttömästi!"

Tämän positiivisen palautehenkäyksen myötä aion tälläkin kaudella kokeilla uutta, ensin vaikka QR-koodien ja eKirjojen tekemisen muodossa. Samalla toivon, että syksy tuo meille kaikille uusia ideoita, mielekkäitä haasteita ja palkitsevia työtehtäviä. Lämmin kesä on ladannut akut tulevaan ja antaa mahdollisuuden hienoon kauteen. Minä sanon: "Imeköön työ!",
MariEi kommentteja:

Lähetä kommentti