28.3.2013

Vaikutteita e-learningistä ja telemedicinistä Tanskasta 20.-21.3.2013

Minulla oli ilo yhdessä
tanskalaisten kollegojemme ja opiskelijoiden
 + Metropoliasta valmistuvan terveydenhoitajaryhmän SHT09S1opiskelijoiden kanssa jakaa upeita oppimiskokemuksia opintomatkalla
Viborg University Collegessa, jossa vastikään e-learningista väitellyt PhD Raymond Kolbaek kertoi tulevaisuuden näkymistä ja elektronisista terveydenhuollon palveluista.




Aiheen tärkeyttä ja merkitystä kuvaa se, että VIAssa on kaikille opiskelijoille tarkoitettu
e-learning 5 op laajuinen opintojakso opsissa.


Kävimme myös tutustumassa  Jyllannin alueen sairaalan vuonna 2010 perustettuun haavanhoitokeskukseen ja siellä kehitettyyn  Telemedicin wound-care-ohjelmaan.


Näkymä lumisateisesta Viborgin kirkollisesta ja hallinnollisesta keskuksesta 21.3.2013

Kevät tulee sittenkin    ....  Kaunista, iloista  Pääsiäistä!

t. Marja-Riitta

Katunäkymä Viborgista kukkakaupan edustalta 22.3.2013

Mielenkiintoista luettavaa..

... virtuaalioppimisympäristöistä, niiden luomisesta ja sisällöistä oheisessa teoksessa. Mäkitalo ja Wallinheimo ( 2012, Talentum) kuvaavat ympäristöjen perusasioita mielenkiintoisella ja kansantajuisella otteella. Aktivoiva, motivoiva, yhteisöllinen - kirjan kantavat teemat vievät meidänkin pedagogista kehittämistämme eteenpäin. Lue kirja, valitse välineet ja siirry opettajuudessa seuraavalle tasolle. Siitä tulee mielenkiintoinen matka,
Mari


18.3.2013

Sairaanhoitajapäivillä

 Sairaanhoitajapäivät olivat mieleenpainuva tapahtuma.  Olimme siellä - Mari, Päivi ja minä - molempina päivinä 14.3. ja 15.3. esittelemässä oppimisen uusia tuulia. Käytössä oli SmartBoard  ja osallistujat saattoivat kosketella ja ratkoa opettajiemme tekemiä vuorovaikutteisia oppimistehtäviä. Mukana oli lääkehoitoa koskettelevia kysymyksiä. Osallistujat myös luokittelivat erilaisiin verivalmisteisiin liittyviä piirteitä. Lisäksi järjesteltiin verensiirron komplikaatioden ilmetessä toimenpiteet oikeaan järjestykseen. Luonamme vieraili sekä opiskelijoita, sairaanhoitajia että kollegoita muista ammattikorkeakouluista.  Kaikki vakuuttuivat interaktiivisten tehtävien merkityksestä.

Keuhkot kunnossa taas.
Lääketehtävää ratkomassa

Hannele

6.3.2013

Tehtävät voi tehdä myöskin näin...

Bioanalytiikan 6. lukukauden opiskelijat pääsivät ensimmäisinä testaamaan Flingan käyttöä opetustilanteissa. Uutta opetusteknologiaa käytettiin haastavien solumorfologisten muutosten diagnostisten kriteerien opetteluun. Flinga antoi selkeästi uusia mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia aiemmin kirjoista opiskeltuihin solumuutosten tunnusmerkkeihin ja kriteereihin. Sessiossa vallitsi innostunut, rento ja avoin ilmapiiri, joka selkeästi auttoi opiskelijoita avautumaan ja ottamaan aktiivisesti osaa session kulkuun. Kommenttien mukaan tehtäviä työstettiin "kovassa flowssa" ja innostus oli käsin kosketeltavaa. Opiskelun tuoksinassa käytiin keskustelua myös oppimisen tehostumisesta tämäntyyppisten sessioiden myötä. Palautekyselyn mukaan, tekniikalla höystetty opetus koettiin innostavana ja sen koettiin edistävän oppimista. Me kaikki olimme niiiin tyytyväisiä!! Ohessa syntynyttä "avaruuskarttaamme" ;),
Mari


1.3.2013

DigiPro Sairaanhoitajapäivillä 14.-15.3.2013

DigiPro on mukana Sairaanhoitajapäivillä Messukeskuksessa 14.-15.3.2013. Tule tutustumaan SmartBoardin käyttöön opetuksessa ja koskettelemaan sitä itsekin messuosastollemme 2a3!
 

Päivi

Ensimmäinen tolkkutuokio pidetty

Alkuvuodesta 2013 lanseerattiin yleisön pyynnöstä Tolkkutuokiot. Tolkkutuokiot pidetään kahvin ja keksin merkeissä, ja niiden tarkoitus on jakaa omia kokemuksia sekä hyviä käytänteitä, joita on tullut esiin omassa SmartBoardin ja FloSpacen käytössä.

Ensimmäiseen Tolkkutuokioon osallistui DigiPron lisäksi yksi opettaja. Tunti kului hurahtaen (menipä hiukan ylikin) ja keskustelu sujui innostuneesti. Kaiken arjen kiireen keskellä tämä oli myös DigiProlle oivallinen tilaisuus jakaa myös toisilleen osaamistaan.

Tolkkutuokion saldoksi saatiinkin uusia Smartin käyttötapoja sekä opetuksessa että tiedon jakamisessa :)

Päivi